web stats
(+31)111 654512

Huurvoorwaarden

LET OP: De voorwaarden kunnen per huis afwijken. Als dit het geval is dan staat dit aangegeven bij het betreffende huis.

Huurperiode
De huurperiode kan bij de meeste huizen op elke willekeurige dag ingaan. Bij enkele huizen loopt de boekingsperiode (aankomst en vertrek) van zaterdag tot zaterdag en staat dat vermeld bij het huis. Aankomst tussen 17.00 uur en 22.00 uur (afwijkende tijd in overleg).
Indien u later dan 22.00 uur arriveert of ‘s morgens vóór 8 uur wilt vertrekken moet dit uiterlijk 8 dagen vóór aankomst worden aangegeven. Bij aankomst na 22.00 uur betaalt u een toeslag van 40,00 euro.
Vertrek uiterlijk om 10.00 uur (afwijkende tijd in overleg).

Borg
Op uw vertrekdag wordt de woning (samen met u) door een van onze medewerkers gecontroleerd. De borg wordt bij geen gebreken en na inhouding van de verbruikte energie (indien van toepassing) binnen 1 week op uw bankrekening terug gestort.

Eindschoonmaak
De eindschoonmaak wordt altijd door Oltarent verzorgd. De kosten voor de eindschoonmaak kan variëren per accommodatie en wel of geen huisdier.

(Aan)betaling
De aanbetaling bedraagt 30% van de totale huurprijs. De restbetaling moet uiterlijk 6 weken vóór de aanvangsdatum van de huurperiode in het bezit zijn van de verhuurder. Bij niet tijdige betaling ontvangt u een betalingsherinnering. Als het restantbedrag 3 weken voorafgaande aan de aankomstdag in het vakantieverblijf niet is ontvangen zal dat ontbinding van de huurovereenkomst tot gevolg hebben. Het reeds (aan)betaalde zal niet worden gerestitueerd.

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering meer dan 6 weken voor de aanvang van het verblijf is 30% van het boekingsbedrag verschuldigd. Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van het verblijf is het volledige boekingsbedrag verschuldigd. Wij raden u aan een annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij (datum)wijziging van een bestaande boeking worden 25,00 Euro administratiekosten in rekening gebracht.

Aansprakelijkheid
Het gebruik van de vakantiewoning is op eigen risico. De verhuurder is niet aansprakelijk voor enige schade die door toedoen van gebruikers van de vakantiewoning tijdens het verblijf ontstaat (bijvoorbeeld door oneigenlijk gebruik of door onvoldoende toezicht op kinderen). De huurder is verplicht alle hieruit voortvloeiende schade door hem / haar of zijn medebewoners te vergoeden aan verhuurder. De huurder dient daarom over een WA-verzekering voor Particulieren te beschikken. De huurder dient eventuele schade direct te melden aan de verhuurder.
Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde geheel of gedeeltelijk aan anderen (onder) te verhuren of in gebruik te geven.
In verband met uw eigen veiligheid is het niet toegestaan op het terrein een open vuur te stoken, ook niet in een vuurkorf. Ook met roken dient u voorzichtig te zijn: ook op het terras moet een asbak gebruikt worden.
Mocht de stroom uitvallen, een storing optreden in de watervoorziening of geluidsoverlast (bijvoorbeeld) ontstaan door bouwactiviteiten in de omgeving dan kunt u Oltarent niet aansprakelijk stellen, aangezien het om omstandigheden handelt waar wij geen invloed op hebben en door derden veroorzaakt worden.

Verblijf
Als bij aankomst blijkt dat u met meer personen bent dan in het huurcontract genoemd, of dat u tijdens de huurperiode met meer personen in het huis / appartement overnacht dan waarvoor is geboekt / betaald, zult u het huis / appartement per direct moeten verlaten. U hebt dan geen recht op teruggave van de betaalde reissommen.
De verhuurder is niet verplicht tot schadeloosstelling als u later arriveert of het vakantiehuis voortijdig verlaat.

Huisdieren
Kleine huisdieren zijn slechts toegestaan na overleg en goedkeuring van de verhuurder. Daarnaast betaalt u een toeslag op de eindschoonmaak en de borg.

Linnengoed
Het gebruik van linnengoed (zie ook faciliteiten) is verplicht. U krijgt dit (na betaling) verstrekt bij aanvang van uw verblijf.